Stevia sötningsmedel skänker samtliga chans att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötmedel på grund av att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan köpa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen för alla målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna slipper alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att vilja hålla sej ifrån kolhydrater är vanligt och dyker upp ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som egentligen består av många olika varianter, men främst av ett par annorlunda typer som enkelt nog heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej energi med god distribution samt lider man av typ 1 diabetes så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också kvickt ned i kilon. Art 1 sockersjuka är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära såklart inte att man vill avbryta förtära godis samt idag finns det val allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så bara mycket lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå ned i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt verkningsfull, men det gäller att man får i sig nog med fett samt protein för att orka med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå minska i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man går på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får bestämt maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse inta fritt av proteiner och fett för att stilla hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, ris, frukt, många grönsaker och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till frukost när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.