Så förbereder du dig bäst inför hemmaframställningen av vin
Hemmaframställning av vin är en bok som noggrant förklarar hur vinberedning går till. Författaren till boken, Kjeld Erlandsen betonar bland annat vikten av god planering före vinbryggningen. Det är viktigt att ta förberedelserna med stort allvar. Det gäller såväl nybörjare som de med längre erfarenhet av vinbryggning. Varje bryggsats är nämligen exklusiv och slarvas det med någonting så kan det stundtals påverka slutresultatet påtagligt.
Först och främst bör man bringa ordning i processen genom att skriva upp allting som behövs fram till färdig produkt. Gör en förteckning över allt som bör köpas. På så vis får man en tydlig överblick och eliminerar risken att undgå något väsentligt. Granska också att den utrustning som ska användas är ren och att den såklart funkar.
Att vara bra rustad kan bespara dig många felaktigheter under processens gång, och därtill undgår du att eventuellt tappa humöret på vägen. Läs för den skull noga alla bruksanvisningar (ifall så finnes) för varje enskilt område. Att läsa bruksanvisningar efter bryggning är ju inte optimalt, om än bättre att inte läsa alls med tanke på att det kan underlätta inför kommande bryggning.
Att föra någon typ av bryggjournal är att föredra. Alltsammans som tillsätts bör noteras. Tänk om du exempelvis lyckas brygga drömmarnas vin som du så gärna vill brygga på nytt, men som du inte minns hur du gjorde. Detsamma gäller för odugligt vin. Vad gick snett i processen? Med en bryggjournal kan du enkelt spåra moment och tänka om inför kommande bryggning.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.