Prova att göra väldigt billigt vin hemma
Inte alla av oss har råd att ha ett glas läckert vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att förtära till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.
Det röda druvvinet i synnerhet har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt med tanke på att det är extremt rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan köpa vin, är alltsammans inte förlorat.
Vem som helst kan åstadkomma ett någorlunda bra vin med ingredienser från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man åstadkommer detta.
Med en aning övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smak kan konkurrera med de allra bästa (hmmm).
Innan vi startar vill jag berätta att det givetvis förekommer ett mycket enklare sätt som också ger ett godare vin. Köp en vinsats från vinpaket – klicka här ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande webbutik.
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej innehar några andra tillsatser
En flaska där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar
Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare reducera kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver aningen mer orientering samt assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig redo att producera vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll alla 3 burkar (totalt 144 gram) och häll sedan i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir fullkomligt homogen.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret ska vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den klar för användning.
När jästen är färdig, addera även denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det ska helst vara väl gjort samt tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att binda med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen fungerar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst med gas som genereras från jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu tvingas du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut sedan av ditt eget vin som kostade närapå ingenting – men det är smaskigt! Nästa brygd kanske blir en vinsats?
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.