Prova att göra detta superbilliga vin
Inte alla av oss har råd att ha ett glas läckert vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att äta till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet särskilt har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt med tanke på att det är extremt rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan handla vin, är allt inte förlorat.
Vem som helst kan producera ett någorlunda bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man gör detta.
Innan vi startar skall jag att det så klart finns ett mycket enklare sätt som också ger ett smakrikare vin. Inhandla en vinsats från hembryggning.se vinsatser från hembryggning.se, prisad.se eller annan marknadsplats.
Med en aning övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra bästa (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ungefär tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte har några andra tillsatser
En butelj där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ännu mer krympa kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver aningen mer orientering samt hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig färdig att producera vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll alla tre burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir totalt enhetlig.
Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret bör vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den redo för bruk.
När jästen är redo, addera dessutom denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt vis att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör helst vara bra gjort och tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen funkar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen igång.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är klart!
Nu tvingas du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut sedan av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt!
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.