Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen
I ungefär 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera skilda reviderade upplagor. Boken består av mängder praktisk information om hur man på bästa vis brygger sitt vin.
Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att enbart uppskatta att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en fruktbärande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.
En del personer avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tvekan och okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar ständigt metoder för vinframställning överlag. Det dyker ständigt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en väldigt bra kvalité.
Utvecklingen är betydelsefull på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur även processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att påfallande påverka slutresultatet. Man bör vara noggrann med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.
Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därtill krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.
Ett råd är att inför bryggningen skriva ned precis allting som behövs, och även göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är därtill viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Inspektera självklart så att utrustningen också är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.
Den som vill få mer grundlig vägledning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken eftersom mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning samt vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.
Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är totalt gratis att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.
Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.