Gör ditt eget vin väldigt billigt
Vid måltiderna är det inte alltid som alla har råd att unna sig ett riktigt gott vin.
Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att förtära till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet speciellt har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar om de tas kontinuerligt eftersom det är oerhört rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan handla vin, är allt inte förlorat.
Vem som helst kan göra ett någorlunda gott vin med ingredienser från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man gör detta.
Innan vi börjar bör jag att det givetvis förekommer ett snabbare sätt som också ger ett smakfullare vin. Inhandla en vinsats från hobbyvinsatsgenom att klicka här på hembryggning.se, prisad.se eller annan webbutik.
Med lite övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra bästa (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ca 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte innehar några övriga tillsatser
En flaska där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare krympa kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst fungera likaså fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver aningen mer orientering samt assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att göra vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir fullständigt enhetlig.
Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret bör helst vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den färdig för tillämpning.
När jästen är redo, addera även denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt vis att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det måste vara bra gjort och tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att binda med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen funkar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med hjälp av gas som genereras från jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu tvingas du hälla det sakta genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan inget alls – men det är smaskigt!
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.